Bloggkonferens i London

I helgen var jag på en konferens i London riktade speciellt till bloggare om hur man kunde göra sin blogg mer intressant, snyggare och hur man kunde lägga upp sin tid på ett bra sätt, arbeta med sina texter och kombinera bloggandet med ett annat jobb. Jag träffade väldigt trevliga och intressanta personer från många länder och har fått ny inspiration och många nya favoritdesigners och varumärken som inte är lika vanliga i Sverige.

Ett stort fokus var på olika tekniska lösningar som kan användas för snyggare, mer praktiska hemsidor. Hur man skyddar sig mot spam var en av de saker som diskuterades, och nya gränssnitt som man kan jobba med. Det var också föreläsningar om bildbehandlingsteknik, hur man kunde jobba med ljus och kontrast i efterhand, och vad man kan tänka på med förgrund och bakgrund när man fotar ett objekt. En professionell fotograf som normalt bor i Berlin var extremt duktig på att hantera program som Photoshop och jag hade ingen aning om hälften av alla funktioner som han visade – och att det går att arbeta så snabbt – skulle spara mycket tid att lära sig det bättre.

Men den mest intressanta föreläsningen var av bloggaren Katja från New York som har en jättebra blogg om inredning där hon samlar många fina produkter i en lagom prisklass och gör nästan konstnärliga installationer av dem och fotograferar dem på ett sjukt snyggt sätt. Att få ta del av hennes tankar om fotografi av inredning var superkul och kanske kan jag få till fotografier ännu bättre i framtiden. Dessvärre inser jag att jag kanske behöver en bättre kamera som innehåller de funktionerna som kan förbättra bilderna på Katjas sätt – utan att använda bildbehandlingsprogram.

Så nu kan ni se fram emot många nya inlägg och många nya bilder – det gav verkligen ny energi till bloggande och inredning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

required