Vad är heminredning

Jag läste nyligen om en heminredare på Konstakademin som valde att göra ett underligt avslutningsprojekt på sin utbildning, som höll på att gå åt skogen. Hon flyttade in i en lägenhet med sin pojkvän och körde ut alla grejer de hade, inklusive all köksutrustning, och några favoritleksaker till sonen, och bestämde sig för att leva utan inredningsdetaljer i 100 dagar.

design

Hon höll att inte få godkänt för att de inte tyckte att det var inredning (och kanske rädsla för att professionen skulle dö efter slutsatserna som kanske skulle komma?). Men till slut fick hon i alla fall godkänt, och mycket publicitet. Hon verkade ha tyckt att fungerat ganska bra och att hon inte saknade grejer, stolar eller saker. De satt och åt på golvet vilket verkar rätt obekvämt. Man undrar ju hur de sov, och exakt hur reglerna var som de satte upp, vad de fick göra och inte

Alltså, det är ganska långt ifrån något som jag skulle komma på, och jag vet inte varför jag skulle göra det. Om det är något som gör mig glad är att fundera ut hur jag ska inreda mitt hem, att köpa saker till det, och att lägga upp foton här på hemsidan förstås. Men det är ändå en rätt häftig sak att göra, och väldigt tufft av henne att kämpa för det. Och jag är väldigt tacksam över att hon gjorde det, så att jag slapp göra det!

Jag fastnade framför Pinterest igår (igen!) och hittade många nya citat som jag ska använda för att sätta upp på väggen. Citatet “Do it your shelf” var skrivet på en vägg nedanför en sned, hemmasnickrad hylla gjort av gamla träplankor, troligen från ett gammalt bord eller något. Denna idé tror jag att jag ska försöka använda på något sätt hos mig, eller någon annan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

required