På besök i Jokkmokk

Det är inte utan att jag saknar Norrland ibland, ja kanske varje dag. 14 år av mitt liv har jag bott i Jokkmokk och mina föräldrar bor fortfarande kvar. Det gör att jag i alla fall ett par gånger om året tar mig tillbaka och får uppleva det norrländska klimatet.

near-kvikkjokk-1349480

Det är lika bra på sommaren som på vintern – jag kan aldrig bestämma mig för när det är som bäst. När man kan dra ut i backen och bli kvar i timme efter timme tills man sätter ett visst hopp, eller när man kan sitta på ett fjäll med sina kompisar och snacka och sitta uppe hela natten utan att bli trött.

Fast när man blickar mot Norrland på väderkartan och det är mer än 30 minusgrader, då känns det i alla fall skönt att inte vara bosatt där, just då.

Nu var jag i alla fall hemma och hälsade på och fick i mig lite frisk luft som var riktigt välbehövlig. Efter par dagar hemma blir jag så nervarvad som det går att bli och blir inte alls sådär rastlös som jag kan bli en ledig dag i Stockholm – jag gjorde typ ingenting på flera dagar! Men, på tågresan hem fick jag en himla massa idéer och insåg hur mycket ny energi jag fått av att åka bort en stund. Kraften från Norrland – det är därifrån vi får vår energi (alltså inte bara elektrisk!).

Nu har tågen internet också och en tågresa går väldigt snabbt. Men jag saknar lite när det inte fanns internet också, all tid man hade för eftertanke och att organisera sig inför framtiden. Så jag brukar faktiskt medvetet åka iväg med halvt urladdad dator så att när batteriet tar slut är det bara att luta sig tillbaka och inhämta energin som finns därutanför – kraften från Norrland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

required