5 viktigaste Tipsen när du ska byta tapeter

nya tapeter

Gör allt i rätt ordning

Det är oerhört viktigt att du utför arbetet i rätt ordning för att effektivisera arbetet att byta tapeter. Starta alltid med målning av taket. Fortsätt sedan med att måla eventuella snickerier. Därefter är det dags för att börja arbeta Era nya tapeter. I de flesta projekten där man funderar på om det behövs måla om taket – då är svaret alltid JA.

Se över listerna

Vårt råd är att inte plocka bort listerna om Ni inte har tänkt byta eller måla om dessa. Chanserna att listerna spricker vid av och på montering är så pass stora att Ni istället blir tvungna att byta när de ser tråkiga ut.

Underlaget

Vårt råd är att strunta i  bredspackling eller renoverings gips. Vi rekommenderar användning av renoveringstapet för att kunna arbeta med ett bra underlag att tapetsera på. Våtrumslim är väldigt effektivt när du sätter upp renoveringstapeten, våtrumslim fyller väldigt bra upp eventuella ojämnheter.

Släpljuset

Var noggrann med den vägg där solljuset ligger på där eventuellt släpljus bildas, där syns i regel alla ojämnheter betydligt mera.  Renoveringstapet är ett bra tips på denna vägg för att uppnå ett maximalt resultat. En tjockare tapet underlättar och ökar chanserna att få ett bra resultat. Tapeter med lätt struktur är också mer lätt arbetat.

Grundmålning eller ej

Är väggen du skall tapetsera grundmålad med olika färger så rekommenderas att Ni grundmålar innan Ni sätter upp era nya tapeter. I flera projekt kan man se att det lyser igenom struktur eller friger vilket inte är speciellt trevligt.

Ett bra tips för dig som absolut vill slippa grundmålningen är att välja en tapet med hög opacitet. Ett bra sätt att testa detta är att välja en färgstark tapet under den tapet som Ni önskar och på detta viset kan man lätt se om grundmålningen är överflödig. Ser man igenom så är vårt råd att grundmåla.

Engelska Tapetmagasinet är en butik som rekommenderar kunder dessa viktiga tips vid val av nya tapeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

required