ATT KÖPA POOL ­ 10 VIKTIGA RÅD (GUIDE)

Går Du i drömmar att köpa en ny pool? Då finns det en hel del att tänka på innan man slår till och förverkligar sin dröm.Vi går rakt på sak med vad vi tycker är viktigt.Varför köper Du en pool? Är det för barnen eller som en investering?

dolphin-1018685_1920

 

 

 

 

 

GÖR EN FÖRSTA ÖNSKELISTA

Skissa på din drömpool och hur den skall se ut.Gärna med en skiss eller ritning. De som säljer pooler vill gärna tänka i bilder så det är aldrig fel att leta i bildarkiv och broschyrer på hur Du vill att just din drömpool skall se ut och som Du kan visa upp när Du träffar säljaren eller poolrådgivaren. Mått och utseende känns vanligen som prioritet ett. Budget inte att förglömma.

LISTA PÅ PUNKTFORMULÄR

Nu börjar en viktig del i processen för dig som skall köpa pool för första gången i ditt liv och vill göra allt rätt från början.Detta är mycket viktigt om Du vill undvika fallgropar och ekonomiska bakslag.Det är inte ovanligt med rejäla magplask när man köper pool. Det kan låta lite överdrivet men att gå en snabbkurs i ämnet är lite som som om du skall ta förarbevis för att kunna navigera rätt på sjön är faktiskt inte en dålig liknelse.

TÄNK PÅ DETTA INNAN DU KÖPER ­ GUIDE FÖR POOLKÖP

 • Storlek och mått samt formen på poolen.
 • Läget på poolen. Skall den ligga ovan jord eller under jord som kallas markpool.
 • Vilken budget har Du?
 • Tänk på att tillbehören kostar en hel del.Vad vill Du ha med på din önskelista?

Kvalitet kostar.Lågt pris och bra kvalitet går inte ihop.Enkelt men sant. Att lägga ned 200.000 – ­300.000 är snarare en regel än ett undantag och då pratar vi standardmått på poolen. Hur löser Du finansieringen om Du inte har pengarna klara.Kolla först med banken.

 • Vill Du ha ett färdigt startpaket där Du bygger allt själv eller skall Du hyra in byggare som utför detta.Begär offert innan Du startar.Tänk även på allt runt omkring som terassutbyggnad, belysning och andra kringliggande åtgärder som t.ex säkerhetsfrågorna.
 • För och nackdelar med vilket material Du skall ha. Utvecklingen går snabbt och här gäller det att väga för och emot. Vi bor ju i ett kyligt Skandinaviskt klimat stora delar av året. Vad kostar underhållet per år.Hur löser man vattenfrågan?
 • Gör research på vilka som är proffs i marknaden och har lång erfarenhet samt ingår i branschförbund.
 • Kolla avtal och garantier noga.
 • Be att få referenser. Om Du köper skall det kännas rätt mellan dig och säljaren/poolrådgivaren för ni kommer med största sannolikhet att ha med varandra att göra flera gånger innan pool­ projektet är i hamn.
 • Se över ditt försäkringskydd bl.a villaförsäkringen. Kolla med ditt försäkringsbolag om råd och dåd. Lusläs garantierna.
 • Vilken livslängd beräknas poolen ha.Vem sköter servicen?

Ja, det var lite smått och gått. Erfarenheten visar dock att gör man hemläxan innan första Poolpartyt och invigningen av den går av stapeln kommer allt att bli så mycket roligare.  Får vi rekommendera någon så tycker vi att www.svenskapoolfabriken.com är professionella, har lång erfarenhet och bra referenser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

required