Varför Pooltak?

POOLTAK ­ GUIDE

Skall man satsa på ett Pooltak till sin pool eller sitt spabad? Vad skall man tänka på? Vilka fördelar finns det? Ja för den oinvigde kan det vara svårt att komma på alla plus och minus. Givetvis kommer ett flertal liknande frågor som de man ställde sig i samband med poolköpet.

Nedan listar vi tio(10) punkter om pooltak:

  • Självklart är det en fördel att man faktiskt kan bada när det är kallt ute och koppla av i en behagligare temperatur.Detta medför en förlängd pool­säsong och högre nyttjandegrad.
  • En annan fördel är att den skyddar mot nederbörd som regn och rusk samt snö. Solens UV ­strålar som bleker poolen skyddas också liksom dig som person.
  • Säkerheten först!Det finns alldeles för många fall där barn eller husdjur drunknat då de utan tillsyn kunna komma ned i poolen. Som tillbehör kan olika typer av larm införskaffas.
  • Flexibiliteten. De flesta pooltak är lätta att manövrera och då kan man vid t.ex en regnskur eller snöfall skjuta taket åt olika håll efter önskemål.Motor och fjärrstyrning är bra tillbehör. Fast kostar det så smakar det dvs prislappen blir ju dyrare.Här får man väga för och emot.
  • Håller poolen ren från Smuts. Löv och skräp kommer otvivelaktigt att hamna i din pool. Vem vill hålla på att rengöra poolen dag ut och dag in.Även flygfän som man inte vill bada med t.ex getingar och andra insekter har svårare att hitta dig när Du eller familjen nyttjar poolen
  • Värmeekonomi. Här hittar vi en av de största fördelarna som Du kommer att få om Du satsar på att köpa ett pooltak. Förmågan att fånga värme från solenergin och att behålla det länge gör det möjligt att utnyttja poolen mycket mer och snabbare än om du saknar ett tak. Stora uppvärmingskostnader på upp till 50% är inte ovanliga.
  • Vattenavdunstningen minskar vilket medför stora fördelar. Mängden tillsatsvatten reduceras därför upp till 30-­50%.
  • Underhållskostnaderna är mycket låga.Tvål och vatten och högtryckstvätt brukar vara det vanliga.
  • Ökar värdet rent investerings mässigt och estetiskt.
  • Insynskydd Många köpare av pooltak ser detta som en positiv fördel genom att man kan skärma av från insyn av grannar och utomstående t.ex förbipasserande.

Ett företag som vi rekommenderar med sina tyska kvalitetstak är www.svenskapooltak.se. De är snabba och kunniga med installation. Definitivt det mest professionella företaget som vi stött på när det gäller den svenska marknaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

required