Hårborttagning med Laser för Män

Sköldpadda som tatueringÄr det bättre än Vaxning? Bättre än elektrolys?
Det sägs att det bara finns en skillnad 2% mellan DNA hos en människa jämfört med DNA från en schimpans.
Tyvärr för vissa män, har denna evolutionära likhet resulterat i att ryggen (och andra kroppsdelar) är täckt med tjockt, grovt hår. I vissa fall kan oönskat hår inte bara vara fult och obekvämt, men det kan också presentera hälsoproblem. Utöver att orsaka klåda och hudirritation, kan kroppslukt vara ett problem, vilket kan smitta från inåtväxta hårstrån.

Hårborttagning med Laser är en godkänd metod för säker hårborttagning som är en mer permanent lösning än att använda hårborttagning krämer, vaxning, elektrolys och rakning.

Hur mycket kostar Hårborttagning med laser?
Kostnaden för laser hårborttagning varierar beroende på ett antal faktorer. Exempelvis är densiteten och tjockleken av håret som skall avlägsnas en faktor.
Kliniker kan ha olika sätt att ta betalt för sina tjänster, per gång eller en paketlösning på ett antal ggr som då blir betydligt billigare i längden. Man får räkan med ett pris från ca 4.000kr och uppåt beroende på vilken kroppsdel man vill ta bort hårt på.

Hur fungerar en laserbehandling för att ta bort hår?
Under en session med laser för hårborttagning kan du bli tvungen att bära glasögon för att skydda dina ögon från ljuset av lasern.
Lasern kommer att producera en liten brännande känsla som sägs känns som kick av ett gummiband mot huden när laserpulserna. Ibland kan man tillämpa en kylande bedövningskräm för att minska stickande känsla, även om de flesta människor kan klara av behandlingen utan den. Det kan finnas viss lukt som svedning av hår ger en stickande lukt.

Andra sätt att ta bort tillbaka hår
Att ta bort håret genom vaxning. Sammantaget är det ganska obekvämt. Ännu viktigare, gör det ingenting för att stoppa ytterligare tillväxt av hår. Därför är vaxning en process som skulle behöva upprepas på en regelbunden basis.
Även elektrolys för tillbaka hårborttagning kan inte matcha laser när det gäller att eliminera oönskat hår permanent. Med elektrolys, är varje hårsäck behandlas individuellt. Det är en tidskrävande och smärtsam process.

Hårborttagning Rygg före efter bildHårborttagning med laser för att ta bort hår på ryggen
Om du letar efter ett sätt att få din rygg hår bort permanent, är hårborttagning med laserdefinitivt värt att överväga. Det har funnits i ungefär 20 år nu, och det är ett bevisat ett säkert sätt att ta hand om oönskad hårväxt på olika områden på en mans kropp.Med laser kan du behandla en människas hela rygg på 5 sessioner, i genomsnitt – med varje behandling som ger mätbara resultat. Oftast är den enda biverkan upplevt en solbränna liknande rodnad eller utslag som kommer att passera i en dag eller så. I sällsynta fall kan en permanent missfärgning eller fläckar utvecklas. (Var noga med att följa alla riktningar som användningen av krämer och salvor efter din behandling för att eliminera oönskade biverkningar.)

Att välja klinik
När du väljer din klinik, alltid anser att deras utrustning ska vara steril och anläggningen ska vara ren och överskådligt. Om möjligt, besöka minst 2 olika kliniker, sedan välja den bästa. En som jag själv har använt och varmt kan rekommendera är en klinik i Göteborg som heter Ambers Laserklinik, professionella och som har existerat i många, många år och har en lång erfarenhet av att använda laser vilket ger en extra trygghet.

Till sist, GO FOR IT!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

required