Smart jacka från BARBOUR

Barbour jacka blåHäromdagen satt jag och en god vän Claes på ett Café i Gamla Stan i Stockholm och diskuterade de nya trenderna som gällde inom konfektion och annat och mönster när folk shoppar. Snabbt kom samtalet in på att väldigt mycket hänger förstås i hop med nya livsstilar och nya distributionssätt samt förstås en massa annat.

Claes var en hängiven skidåkare med minst två alpresor per år. Nu hade han börjat med lite bergsklättring trots fruns oro. Att orden “mother nature” och tänka på miljön omtalas i bl.a. TV hör man ju dagligen i samband med debatten om klimatförändringar m.m.

 Den nya yngre generationen använder ju nätet med sociala medier och Google mycket mer i omfattning så vikten av att presentera sina varor och tjänster snyggt och proffsigt får numera stor betydelse. En stark trend sedan några år är att uteliv i naturen samt att upplevelseresor ökar kraftigt. Att sitta still har blivit något negativt. Detta är ju bl.a. gymmens förtjänst och all påverkan på vilken fördel ur hälsosynpunkt det är att röra på sig bidrar förstås.

 Modeindustrin och konfektionsbranschen hänger förstås på. Claes, min fikakompis, hade just i dag på sig ett av hans favoritplagg då det är dåligt väder ute. Det var en Barbourjacka som han köpt på Naturkompaniet för ca 5 år sedan. Sen hade han svenska Tretorn Gummistövlar inköpta på samma ställe. En stretch-fleecetröja från Houdini även den från samma plats. Man kunde ju inte låta bli att le en smula. Han är definitivt en bra kund hos Naturkompaniet!

 Barbourjackan har enligt Claes en intressant historisk anekdot. Det var en skotte vid namn John Barbour som flyttade till England i slutet av 1800-talet och hamnade i South Shields. Där började han producera kläder som var inoljade och vaxade för fiskarna i staden. Resten är,som det brukar heta, historia. Nu finns märket över hela värden med dessa, än i dag” handgjorda jackor. Dessutom finns en massa annat numera under märkets flagg som t.ex. skjortor, jeans och accessoarer.

 Veckan därpå gjorde jag mitt första besök på www.naturkompaniet.se efter att ha kollat lite på nätet först. Jo det blev en Barbourjacka och stövlar från Houdini inför fisketuren till Lappland i början av juni. Nu letar jag myggolja och mygghatt samt vadarstövlar men det berättar jag om någon annan gång.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

required